_dsc_02jpg

 

Κτήμα Φούγκα: Κι όμως το όνειρο είναι ακόμα ζωντανό!

Δύο χρόνια και κάτι μετά τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου του 2007 που δοκίμασαν με τον πιο σκληρό και απρόσμενο τρόπο το κουράγιο και τις δυνάμεις μας, το Κτήμα Φούγκα όχι μόνο κατάφερε να «γιατρέψει» τις πληγές που άφησε πίσω της η φωτιά, αλλά, σε πείσμα των καιρών και με την στήριξη – έμπρακτη και ψυχολογική – πολλών φίλων και γνωστών,  συνεχίζει μπροστά παρουσιάζοντας μια νέα πρόταση στο χώρο του μελιού.
Μετά το βιολογικό μέλι «Βανίλια ελάτης, ανθέων» τη νέα πρότασή μας αποτελεί ένα μέλι της ίδιας ποιότητας αλλά διαφορετικής γεύσης για όσους αποζητούν κάτι άλλο. Μέσα από μια μακρόχρονη διαδικασία δοκιμών τόσο ως προς τη γεύση όσο και ως προς την αλληλουχία των ανθοφοριών σας προτείνουμε ένα σκουρόχρωμο μέλι πιστοποιημένο και αυτό από τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ, που τα κύρια συστατικά του είναι το πεύκο, η χαρουπιά και το ρείκι. Συλλέγεται από περιοχές της Πελοποννήσου όπου ευδοκιμούν τα παραπάνω φυτά και για την παραγωγή του ακολουθούνται πιστά οι κανόνες βιολογικής μελισσοκομίας αλλά και τα ιδιαίτερα κριτήρια που έχουν οι άνθρωποι του Κτήματος Φούγκα για τα προϊόντα τους. Ανεπεξέργαστο, σε αναλογίες που μόνο η φύση μπορεί να καθορίσει και με τις ελάχιστες δυνατές ανθρώπινες παρεμβάσεις, το μέλι «Πεύκο, Χαρουπιά, Ρείκι» φτάνει στα χέρια σας αγνό, διατηρώντας ακέραια τη μεγάλη λίστα των θρεπτικών του συστατικών και θα ακολουθήσει τους φυσικούς ρυθμούς κρυστάλλωσής του. Πλούσιο σε γύρες και χωρίς θερμική επεξεργασία, φιλτράρεται ελαφρά ώστε να παραμένουν σ’ αυτό όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν πληρέστερη τροφή. Είναι μια πρόταση διατροφής που κατά την άποψή μας ενσωματώνει όλα όσα θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει από ένα μέλι δάσους φθινοπωρινής ανθοφορίας.
Η ιδιαιτερότητα του νέου μας μελιού βρίσκεται κατ’ αρχήν στα χαρακτηριστικά των φυτών από τα οποία συλλέγεται. Το μέλι πεύκου και το μέλι ερείκης αναφέρονται στη βιβλιογραφία, από μελέτες και αναλύσεις που έχουν γίνει, ως δύο από τα πληρέστερα σε θρεπτικά συστατικά μέλια της ελληνικής χλωρίδας. Θεωρούνται σημαντικές πηγές ιχνοστοιχείων και τους προσδίδονται ιδιότητες τόνωσης και ενδυνάμωσης του οργανισμού. Όσο για το μέλι χαρουπιάς, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, είναι όμως εντυπωσιακά τα στοιχεία που βρίσκουμε για τον καρπό του δέντρου, το γνωστό χαρούπι: ήδη από την αρχαιότητα θεωρήθηκε πλήρης τροφή και πρόσφατες επιστημονικές αναλύσεις έδειξαν πως περιέχει 8 από τις 10 πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες στον ανθρώπινο οργανισμό και πληθώρα μεταλλικών στοιχείων εξίσου απαραίτητων.
Ιδιαίτερη όμως είναι και η γεύση του: η μυρωδιά δάσους και κεριού του πευκόμελου παντρεύεται ευχάριστα και αρμονικά με τις ξυλώδεις νότες της χαρουπιάς και τις νότες λιωμένης καραμέλας του ρεικόμελου δίνοντας ένα αποτέλεσμα «χειμωνιάτικου» μελιού.

Για μας στο Κτήμα Φούγκα το μέλι αυτό δεν είναι μόνο μια νέα πρόταση διατροφής. Είναι ένα ακόμα βήμα στο δρόμο που αποφασίσαμε να βαδίσουμε, ένα δρόμο που η φύση και ο άνθρωπος είναι αρμονικά συνυφασμένοι με σεβασμό και ελπίδα για το αύριο. Για εμάς τους καταναλωτές το μέλι αυτό είναι μια άριστη επιλογή, μια γευστική εμπειρία, ένα υγιεινό συμπλήρωμα. Είναι η ανταμοιβή των προσδοκιών μας αλλά και η επιβράβευση των κόπων μας.

Δοκιμάστε το.