.                                           honey_drop 1

 

 


Το μέλι για μας δεν είναι απλά μια γλυκαντική ουσία αλλά μια από τις σημαντικότερες ΤΡΟΦΕΣ που μπορεί να καταναλώσει ο άνθρωπος, με δεκάδες ευεργετικά αποτελέσματα.
Προκειμένου να παράγουμε ένα όσο γίνεται πιο φυσικό και αγνό προϊόν, εκτός από τις βιολογικές πρακτικές που ακολουθούμε, φιλτράρουμε τα μέλια μας ελάχιστα ώστε να παραμένουν σ’ αυτά ποσότητες γύρης, βιολογικού κεριού και πρόπολης που ενισχύουν τη διατροφική τους αξία.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η παρουσία ενός ραφιναρισμένου "αφρού", πλούσιου σε συστατικά και κυρίως σε γύρη. Σύμφωνα με τον Θ. Μπίκο "... η απομάκρυνση της γύρης από το μέλι είναι μεν πρακτική για την αντιμετώπιση της μελλοντικής του κρυστάλλωσης, συντελεί όμως αναντίρρητα στην πτώχευση του μελιού σε απόλυτο βαθμό" γι' αυτό συνιστά να απομακρύνει κάποιος αυτήν την κουταλιά και συμπληρώνει χαρακτηριστικά: "δε θα την πετάξεις, θα τη συγκεντρώσεις κάπου και θα τη φας πρώτη!" ("Όλα για το μέλι", Θ. Μπίκος, Αθήνα 1991, σελ. 140 και 153).